Pagini

Motto :

"Sensul vieţii mele este să îi ajut pe alţii să îl găsească pe al lor."
Viktor Frankl - Omul in cautarea sensului vietii

sâmbătă, 5 februarie 2011

PLEDOARIE PENTRU NIKKEN





Magnetismul natural

  • Pământul este cel mai mare magnet din apropierea noastră
  • Magnetismul este indispensabil lumii vii, la fel ca si apa, aerul, hrana sau lumina soarelui.

Sursele energiei noastre biologice
  • Hrana si apa, prin sistemele pentru prelucrarea acestora in organism.
  • Visul este modalitatea naturala de regenerare a energiei noastre. In timpul somnului, prin vise ne eliberam de griji si tensiune, sprijinim procesul de vin­decare, ne curatam de toxine.
  • Absorbirea câmpului magnetic al Pământului se realizează prin inhalarea oxigenului care se afla sub influenta câmpului magnetic al Pământului.
  • Cu cat este mai mare energia magnetica inconjuratoare, cu atât este mai ri­dicat nivelul uman de energie
  • alta modalitate este prin contactul direct al corpului cu pământul (prin mers, şedere, culcare pe pamant).

Cum pierdem energie?
Motivele pentru pierderile de energie si îmbolnăviri sunt:
Interne
- alergii
- dependente (tigari, alcool, droguri etc.)
- carenţe de elemente hrănitoare
- infecţii, otrăviri cu substanţe toxice
- răniri ale ţesuturilor
Externe
- lipsa energiei magnetice in pamant
- contaminare electromagnetica
- dereglări geomagnetice (pete/explozii solare, faze ale lunii etc.)
- expunere la compuşi chimici, otrăvuri (in agricultura, in tipografii, in contact cu materiale sintetice, vopsele, detergenţi, gaze de eşapament, insecticide etc.)
Psihologice
- stress
- teama
- indurerare
- singurătate
- mentalitate negativa
 
Efectele negative ale absentei câmpului magnetic!
·        Oamenii de ştiinţa au demonstrat faptul ca forţa câmpului magnetic al Pământului s-a micşorat cu peste 50% in ultimii 500 de ani,
·        Faptul ca prezenta câmpului magnetic al pamanului joaca un rol principal in ceea ce priveşte starea sănătăţii noastre a fost confirmat atunci când primii astronauti s-au intors bolnavi din spaţiu.
·        Problemele de sănătate erau intocmai afecţiuni apărute din cauza carenţei de calciu si alte minerale, conducând la dereglări metabolice si simptome pre­cum, depresia grava, somnolenta, osteoporoza diverse dureri. Starea lor a fost explicata rapid prin absenta magnetismului terestru, iar problema s-a rezolvat imediat atunci când NASA a instalat magneţi in staţiile si pe navele cosmice.
·        Lipsa sau micşorarea câmpului au ca efecte creşterea in inaltime a plantelor si apoi căderea lor in colaps, implicit moartea lor.
·        In lipsa câmpului gravitaţional omul are tendinţa de creştere si ingrasare, în­tregul organism suferind transformări fundamentale cum ar fi: deteriorarea sistemului nervos prin creşterea instabilităţii emoţionale, apariţia insomniei, a durerilor de cap, a stărilor de amnezie, iar iritabilitatea creste pana când se produce comotia cerebrala.
·        Sistemul imunitar nu mai funcţionează normal, sistemul circulator este afectat prin creşterea de colesterol si modificarea ten­siunii arteriale pana la infarct miocardic. Este de asemenea afectat si sistemul respirator, glandele endocrine, ca si articulaţiile.

Dr. Nikagawa (Tokio) a descris intr-un articol de specialitate publicat in 1976 o afecţiune pe care a numit-o sindromul absentei câmpului magnetic.
Simptomele acestui boli includ:
• anchilozarea umerilor
• dureri de spate si de cap
• fibromialgia
• insomnia
• probleme de digestie si circulaţie
• oboseala generala
·        Cu cat tehnologia e mai prezenta in jurul nostru, cu atât scade câm­pul magnetic.
·        Clădirile din beton armat, construcţiile de metal, drumurile din asfalt, auto­mobilele, trenurile, avioanele micşorează efectul câmpului terestru la jumătate si chiar mai mult
·        Efectele dăunătoare provin si de la “smogul electronic” - electrosmog: curent alternativ, aparatura electronica, unde radio si TV, monitoarele calculatoarelor, telefoane mobile, lumini fluorescente, aparate de uz casnic si multe alte surse asemănătoare.
·        Oamenii care trăiesc in case la curte beneficiază de binefacerile naturii pre­cum si de un câmp magnetic mai bun, ştiut fiind faptul ca orice casa din cără­mida sau paianta nu retine si nu impiedica magnetismul.
·        Orăşenii, trăind in blocuri, beneficiază de o intensitate a câmpului magnetic mult mai redusa, datorita fierului beton, decurgând de aici o serie de conse­cinţe nefaste asupra organismului.
·        In plus, magnetismul terestru se poate reduce sau ecrana din cauza unor ele­mente perturbatoare din mediul inconjurator, micsorandu-se astfel si acţiunea acestui magnetism asupra organismului nostru, fapt ce duce la aparitia unor simptome cum ar fi durerile de cap, oboseala, dereglări de circulaţie etc.

 Terapia electromagnetică
  • Electromagnetismul îşi găseşte corespondente în medicina tradiţională chineză, prin definirea conceptului “Qi” şi în cultura indiană ayurvedică, prin “Prana”. Aceste concepte sunt considerate de catre mulţi vestici drept “forţa vieţii”
  • Istoria magnetismului începe cu multe secole i.Hr. Cea mai veche menţionare a magnetului ca agent de vindecare se găseşte în tratatul antic de medicină reprezentând una dintre cele patru Vede, Atharvaveda.
  • De asemenea, locuitorii Egiptului antic erau aparent familiarizaţi cu proprietăţile forţelor magnetice, folosindu-le pentru imbălsămarea mumiilor. Se spune că faimoasa lor regina, Cleopatra, ar fi purtat un magnet mic pe frunte - probabil pentru a-şi păstra frumuseţea.
  • Dar cele mai multe civilizaţii investeau magnetul cu puteri magice. Purtau magneţi pe post de amulete, pentru a scăpa de dureri, si proprietăţile de vindecare ale acestora erau folosite involuntar.
  • Terapia magnetică stimulează câmpul magnetic al Pământului şi aduce corpul uman in condiţiile optime pentru a se vindeca singur
  • S-a descoperit că glanda pineală, o mica glanda in forma de con de brad localizată chiar în centrul creierului, responsabilă pentru producerea melatoninei şi enzimelor, pentru imunitate, oxidare, metabolismul carbohidraţilor, pigmentarea prin melanină şi obişnuinţa ciclică a somnului şi trezirii, este reglată prin câmpuri magnetice permanente de aceeasi intensitate ca şi câmpul geomagnetic”.
  •  Deoarece glanda pineală şi melatonină guvernează toleranţa la stres şi producerea de antioxidanti, ce ajută controlul asupra efectelor negative ale radicalilor liberi care cauzează bolile degenerative şi imbătrânirea, biomagnetismul poate imbunataţi foarte mult reglarea glandei pineale ajutând compensarea intreruperii naturale şi artificiale a expunerii noastre la câmpurile geomagnetice naturale.

  • Câmpurile magnetice pulsatorii de joasă frecvenţă sunt astfel proiectate incât să ajute corpul în regenerarea celulelor şi accelerarea procesului normal de vindecare.
  •  Aceasta este o modalitate sigură, lipsită de durere şi care nu necesită medicamente, destinată atât ţesuturilor moi, cât şi ţesuturilor osoase.
  •  Câmpul magnetic are efect asupra tuturor celulelor, intesifică schimburile de ioni, normalizează circulaţia şi măreşte utilizarea oxigenului de către celulă.
  •  Corpul uman este in cea mai mare parte neutru.
  •  Organismele umane şi animale sunt formate dintr-un imens numar de celule care functioneaza electric. Daca nu mai exista nici un fel de potential electric in celulă, atunci aceasta nu mai e viabila.
  •  Toate celulele au un potenţial de baza de 70 mV care este necesar unui metabolism normal.
  • Celulele bolnave sau deteriorate au un potenţial de bază schimbat. Daca ionii (particule incărcate electric aflate in jurul celulelor) ajung intr-o zona de câmp magnetic pulsatoriu, schimbul de ioni va fi influenţat de frecvenţa pulsaţiei. Potenţialul de bază al celulei este direct proporţional cu schimbul de ioni din membrana celulei.
  • Câmpurile magnetice pulsatorii pot influenţa în mod dramatic schimbul de ioni la nivel celular şi pot astfel imbunătăţi foarte mult modul de utilizare a oxigenului de către ţesuturile bolnave sau deteriorate.
  • Se ştie, din exerimente clinice, ca senzaţia de durere poate fi atenuată aproape imediat prin câmpuri magnetice pulsatorii. Acest fapt se datorează în parte creşterii presiunii parţiale a oxigenului în ţesuturile terminale şi cresterii difuziei locale şi a vitezei sângelui la nivel capilar, reducând acumularea de metaboliliti datorata fluxului sanguin şi vascularizatiei scăzute.
  • În corpul uman, sângele e considerat conductor electric.
  •  Unii consideră că folosirea exclusivă a polarizării negative favorizează alcalinitatea în corp şi astfel ajută la menţinerea nivelului normal de 7,4 al pH-ului din corp (si a funcţionării metabolice normale) în cazul unor reacţii acute, de neadaptare (imunologice, non-imunologice sau degenerative) care pot promova aciditatea.


































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu